Psychologen Deventer

Over mij

Psychologie

Ik wilde altijd al mensen helpen: het hoort bij me. Ook dat het psychische ondersteuning zou zijn, wist ik eigenlijk al heel vroeg. Toen ik kon gaan studeren was er geen twijfel over mogelijk: psychologie.

Daarnaast studeerde ik ook kunstgeschiedenis, niet met het idee er mijn beroep van te maken, maar uit persoonlijke interesse. Nog steeds vind ik kunst, cultuur en theater een verrijking van mijn leven.

Aan de slag

Toendertijd was de opleiding tot psycholoog nog enkel een Universitaire opleiding. Oftewel: je wordt er opgeleid tot wetenschapper. En laat ik dát nu niet zijn. Ik werkte gretig en leergierig door alle praktijkgerichte onderwerpen en de stages heen en keek reikhalzend uit naar het echte werk in praktijk.

Eigen praktijk

Die praktijk viel zwaarder dan ik dacht. Bij terugkomst werkte ik als stervensbegeleider en in de kinderbegeleiding voordat ik besloot me om te scholen voor het onderwijs. Jaren heb ik voor de klas gestaan. Met heel veel plezier en heel veel voldoening.

Tot ik steeds vaker kinderen zag waar ik graag wat extra aandacht aan zou besteden. Die ik beter zou kunnen helpen als ik maar een beetje meer tijd zou hebben. Die drang werd steeds nadrukkelijker en uiteindelijk keerde ik terug bij mijn oude vak: eerst in de reïntegratie en daarna met een eigen praktijk.

Rustig, toegankelijk, doortastend

Cliënten waarderen mijn rustige aanpak, het vriendelijke, toegankelijke contact en de openheid waarmee ik werk. Tegelijkertijd zul je merken dat ik noch confrontaties, noch pijn uit de weg ga, ze kunnen een wezenlijk onderdeel van de behandeling zijn. Ik werk duidelijk en ben heel betrokken bij mijn cliënten.

Het leven is een reis

Naast het werk ben ik graag bij mijn kinderen, die nu tieners zijn en waar ik een ongelofelijk mooie reis mee mag meemaken. Ik ben graag in de tuin aan het werk, sowieso ben ik graag buiten in de natuur.

Allard 

Wat kan Psycholoog Deventer voor jou betekenen?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen of heb je vragen? Neem dan contact op voor persoonlijk en deskundig advies. Je kunt mij bereiken op 0570 – 57 22 18 en wij hebben geen wachtlijst.